top of page

Побудова правової держави


Що є основною умовою побудови правової держави? Звичайно, якість юридичної освіти!

Відтак, за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» напрацьовується та впроваджується низка ініціатив, проєктів та документів, спрямованих на модернізацію юридичної освіти в Україні.

У співпраці із вищими навчальними закладами запроваджено міжнародний онлайн курс із запобігання та протидії корупції за матеріалами ООН, а також розроблено модельну програму українського компоненту цього курсу.

Програма USAID «Нове правосуддя» визнає надзвичайну важливість підвищення якості підготовки майбутніх суддів, адвокатів, прокурорів та інших правників.

Нині в Україні з різних причин система юридичної освіти все ще не забезпечує належної підготовки випускників вищих навчальних закладів для виконання функцій та обов’язків, які покладаються на представників правничої професії у демократичному суспільстві.

Ключовою роллю юридичної освіти у забезпеченні належного функціонування судової системи є утвердження правовладдя та успішна протидія корупції.

В рамках підвищення якості юридичної освіти в Україні Програма USAID «Нове правосуддя» зосереджує свої зусилля на:

· сприянні розробці та затвердженню національної програми реформування процесу підготовки правників, стандартів юридичної освіти, освітньої діяльності та вдосконаленню ліцензійних вимог до навчальних закладів й вимог до акредитації навчальних програм;

· сприянні розробці та запровадженні механізмів забезпечення якості освіти в юридичних навчальних закладах, зокрема підвищенню академічної доброчесності, впровадженню системи моніторингу якості освіти та інтерактивних методів викладання;

· сприяння переорієнтації правничих шкіл на формування у студентів необхідних для практики професійних цінностей, вмінь і навичок.

До того ж, програма сприяє реформуванню й підвищенню якості юридичної освіти як на національному рівні, так і на рівні окремих юридичних факультетів та університетів, а також поміж професорсько-викладацького складу й студентів-правників.

Для виконання цього завдання програма тісно співпрацює з Міністерством освіти і науки України, Міністерством юстиції України, Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти, провідними юридичними факультетами та університетами по всій країні.

А також з організаціями громадянського суспільства, що занепокоєні станом юридичної освіти та воліють працювати заради підвищення її якості.

Розроблені національні стратегії та стандарти реформи юридичної освіти, втілюють у собі рамки забезпечення якості тестування студентів-правників, вдосконалення викладання та навчання у вищих навчальних закладах України.

Команда проєкту «Реформа юридичної освіти» сподівається, що ви не будете стояти осторонь вдосконалення юридичної освіти.

Тож, у вас є можливість стати частиною змінотворчих процесів – долучайтеся до соціального опитування студентів-правників.

Для того, щоб його пройти потрібно: 1. Бути студентом-правником. 2. До 06.12.19(включно) надіслати нам свою пошту будь-яким зручним способом( через Офіційний сайт https://bitly.su/LfDU, через Instagram/ Messenger Facebook або просто написати нам на reform@ligauba.org.ua). 3. Пройти анонімний тест за посиланням, що ми надішлемо. Звертаємо увагу, що опитування є цілком анонімним, а використання пошти необхідне лише задля аутентифікації та попередження випадків фальсифікації.

Не будь байдужими! Нехай голос студентства буде почутим!

bottom of page